Bitrix24 – 3 tipp, amivel a munkád hatékonyabbá válik

Bitrix24 Tips

Mivel optimalizálhatod a mindennapi munkát? Dmitry Davidov a bitrix24.com honlapon összefoglalta azokat az ötleteket, amikkel új szintre emelheted a teljesítményed. Próbáld ki ezt a 3 tippet, és teljesen megváltozik a munkához való viszonyod!

Fókuszáljunk a feladatainkra, priorizáljuk őket, alakítsunk ki egy jól működő időmenedzsmentet- ezek a klasszikus hatékonyságnövelés aranyszabályai. Davidov a képességfejlesztésben, a mély problémaelemzésben és a zavaró tényezők kizárásában látja a jó munkahelyi teljesítmény kulcsát. Szerintünk pedig még egy „bónusz” részlet kell az eredményességhez: érezzük jól magunkat munka közben. Kissé idealisztikusan hangzik, de most kiderül, milyen hatékonyságnövelő tényezőktől válik kirobbanóvá a munkahelyi siker.

  1. Fejleszd a képességeidet!

Munkánk sokszor az alapképességek kiaknázásából áll. Komolyabb erőfeszítés nélkül használjuk a már megszerzett tudásunkat, amitől már sokan azt hiszik: legyőzhetetlen profivá váltak az adott szakterületen. A hétköznapi rutinfeladatok azonban egy idő után könnyen teljesíthető készséggé válnak, ami gyakran a minőség romlására megy. A kiemelkedő teljesítményhez munkánk valamennyi elemében kiválónak kell lennünk. Az összetett feladatok megoldása, minél több képességünk aktiválása tesz minket igazi szakértővé.

Nézz elemző szemmel az adottságaidra! Derítsd ki, milyen területeken kellene még acélozni a kvalitásaidat! A legmagasabb szintű adottságaid finomhangolásával generálhatsz kimagasló minőségű munkát. Fejleszd az alapképességeidet, és napról napra izgalmasabb feladatokat oldhatsz meg. Az új tudás birtokában máris magabiztosabban vághatsz neki a kihívásoknak, ami a kollégáidra is pozitívan hat.

  1. Áss mélyebbre!

Depositphotos_52520419_origina1lA netes hálózatok korát éljük, sokszor csaknem lehetetlen egy feladatra koncentrálnunk az információs zűrzavarban. Érdemes azonban fókuszpontot keresnünk a kibernetikus káoszban. Koncentráljunk a legkeményebb kihívásokra, a nehéz munkahelyi feladatokra, mert ezek megoldása lehet a cég növekedésének és hatékonyságának motorja.

Ne foglalkozz a megválaszolandó e-mailek és az átláthatatlan akták tömegével!  Gyakran azért nem vagyunk hatékonyak, mert rosszul menedzseljük a munkaidőnket és elveszünk a részletekben. A kollégáink előszeretettel zavarnak minket a munkavégzésben, emellett mi is hajlamosak vagyunk a határidők halogatására. A komplex, hosszabb ideig tartó munka során időnként elkalandozik a figyelmünk az aktuális feladatról, az információ korában egyre nehezebb elmélyülni a munkánkban.

Szánjunk hetente egy délutánt (vagy még több időt) fókuszált problémamegoldásra, a legnehezebb ügyek átgondolására.  Minél több nehézséget oldasz meg, annál jobb lesz a kedved (nem is beszélve a gigászi megkönnyebbülésről, mikor búcsút intesz egy megterhelő feladatnak).

  1. Zárd ki a zavaró tényezőket!

Felesleges olyan dolgokon idegeskedni, ami nem ránk tartozik. Takaríts el az útból mindent, ami akadályoz a tökéletes munkavégzésben. Maradj ki a munkatársak belső konfliktusaiból, ne válj a sokszor végeláthatatlan panaszáradatok közönségévé (minden munkahelyen van egy energiavámpír, aki nonstop drámázással akarja megragadni mások figyelmét). Nemes dolog segíteni másokon, de könnyen kihasználhatnak. Ha nem vagy elég óvatos, rövidesen rájössz, hogy mások munkáját végzed, így nem haladsz a sajátoddal. (Ez a produktivitás halála).

A valódi hatékonysághoz, a legfontosabb projektek átgondolásához ignorálnod kell a sürgetően csöngő mobiltelefont, ami a koncentrációs készségünk legügyesebb „gyilkosa”. Zárjuk ki a folyamatos idegeskedést, a félelmeinket, a halogatási kényszert, és nemcsak a munkavégzésünk lesz jóval hatékonyabb, az életünk is sokkal boldogabbá válik.

Recent Posts / View All Posts

webinar word - white chalk handwriting on old slate blackboard on a screen of a digital tablet computer with a coffee cup and stylus pen

Ismerje meg rendszerünk új funkcióit! – Bitrix24 webinar

| Egyéb | No Comments

  Ismerje meg elsőként Bitrix24 új CRM és feladatok rendszerét és a többi, ez évre tervezett újításait!

Az idő pénz – gazdálkodjon vele a lehető legjobban!

| BITRIX24, Enterprise Social Collaboration, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Hatékonyabb időkezelés? Átlátható projektek? Könnyen kiosztható és kezelhető feladatok? Önnek mi a legfontosabb egy jó vállalati rendszerben? Bemutatjuk a Bitrix24 projektkezelési felületét, amire méltán vagyunk büszkék. Ugyanis jelenleg ez a…

Bitrix24 - Meeting

Bitrix24 – 4 ok, amiért a meetinget jobb a Bitrixre bíznod

| BITRIX24, Cloud computing, CRM, Enterprise Social Collaboration, ERP, internet, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Mi jut az eszedbe a meetingekről? Sokan az idegőrlő unalom szinonimájaként gondolnak az órákig elhúzódó, sokszor dermesztően kevés eredményt hozó vállalati tárgyalásokra. Egy social collaboration rendszer, a Bitrix24 új megvilágításba…

Bitrix24 - Leader

Bitrix24 – A jó vezető a bizalomépítés mestere

| BITRIX24, Munka, Projektmenedzsment, Vállalatirányítás | No Comments

Mitől lesz igazán produktív és kreatív a csapatod? Mivel kovácsolhatsz összetartó közösséget a különböző mentalitású emberekből? A válasz a bizalom, a csapatépítés cementje és habarcsa, ami pozitívan hat a munkafolyamatokra…

Minden vélemény számít!