bitrix24-kozossegi2

Terjedőben a munkahelyeken a social collaboration rendszerek, köztük a Bitrix24. Mit érdemes róluk tudni, és mi a sikerük titka?

A McKinsey globális menedzsment tanácsadó cég már több évvel ezelőtt azt állapította meg, hogy egy átlagos irodai dolgozó heti 28 órát tölt a számítógépe előtt információk keresésével, emailek írásával és belső együttműködéssel.

Ezzel szemben a Rypple felmérése szerint a cégvezetők 96% gondolja úgy, hogy a munkahelyi hibákért elsősorban az együttműködés hiánya, illetve a nem eléggé hatékony kommunikáció okolható.

A két állítás együtt rendkívül jól bizonyítja azt, amit amúgy is sejthettünk: nem a kooperációra fordított idő és energia mennyisége, hanem minősége fogja meghatározni, mennyire eredményesen működik a cégünk.

De vajon hogyan lehet megteremteni a hatékony együttműködés feltételeit?

Bitrix24 project managementAz elmúlt években az internet fejlődésének íve egyértelműen bebizonyította, hogy az információk, tartalmak elérhetőségben, megoszthatóságában hatalmas potenciál rejlik. A közösségi média óriási sikere pedig arra is rávilágított, hogy az emberek kifejezetten szeretnek a világhálón egymással kapcsolatba lépni, kommunikálni, közösségeket alkotni, dolgokat megosztani és akár saját tartalmakat gyártani. Akkor pedig miért ne lehetne a már megszokott, bevált és szeretett megoldásokat a munka világában is alkalmazni?

A munkahelyi „social collaboration” trendje arról szól, hogy olyan eszközöket adjunk a munkatársaink kezébe, amelyek segítik őket interakcióba lépni, illetve információkat megosztani egy közös cél érdekében. Az ilyen rendszerek a neten már bizonyított megoldásokra építenek. Például:

Böngésző alapú működés
Bármikor, bárhonnan, egyszerűen és azonnal elérhetjük a vállalati rendszert, akár mi, akár a partnereink. Az adataink a felhőben tárolódnak.

Azonnali használatbavétel
Nem kell megterveznünk és kifejlesztenünk a rendszert, hanem csak beregisztrálunk és már működik is. Rögtön kapunk számos teljes értékűen működő funkciót – de ha akarjuk, igény szerint testre szabhatjuk a rendszert.

Ingyenes próbaüzem
Bitrix24 lehetőségekÉlesben próbálhatjuk ki a működést, az esetek zömében akár ingyen. Persze ennek megvan az ára: a próbaidőszakot vagy időben korlátozzák, vagy a felhasználók száma limitált.

Garantált fejlesztés
A szolgáltatást nyújtó cég folyamatosan továbbfejleszti a rendszert, így biztosan haladunk a korral, és időről időre újabb funkciókat vehetünk igénybe.

A közösségi szolgáltatásokra emlékeztető felület
Belépve ismerős kép fogad minket: például van saját profiloldalunk, és a főoldalon egy hírfolyam segítségével követhetjük, éppen mi történik a rendszerben és ki mit csinált. Közzétehetünk és megoszthatunk információkat, kommunikálhatunk a többiekkel, munkacsoportokba szerveződhetünk, menedzselhetünk eseményeket, tennivalókat, projekteket. Az igazán robosztus rendszerekben pedig még ennél is jóval több professzionális funkció áll rendelkezésre, a munkafolyamatok optimalizálására, vagy éppen az értékesítés támogatására.

Ez a modell és munkakörnyezet számos előnnyel jár. A munkatársak motiváltabban és kreatívabban dolgoznak, ha nem csak a saját feladataikról van tudomásuk, hanem arra is rálátnak, az ő munkájuk hogyan kapcsolódik másokhoz és ezzel hogyan segítik a közös célok megvalósulását. A vezetőség pedig sokkal jobban átlátja a munkafolyamatokat és az erőforrások kihasználtságát, és így egyszerűbben tudja a hatékonyabb működés érdekében optimalizálni a céget.

Ráadásul az interneten egyre több ilyen szolgáltatás érhető el, más-más igényekre szabva. Van, amely kisebb cégeket céloz, vagy néhány funkcióra specializálódott, a skála másik végén pedig a nagy, akár nemzetközi vállalatokat kiszolgáló, sok modullal rendelkező, nagyon rugalmasan testre szabható rendszerek vannak.

Blogunkban igyekszünk a social collaboration rendszerekkel kapcsolatban hasznos tanácsokat adni, és egyet-kettőt részletesebben is bemutatni.

Bitrix24_logoA Bitrix24 egy közösségi vállalati intranet, melynek felhő alapú (cloud) verziója akár ingyenesen is használható. A rendszer helyi telepítésű (self-hosted) változata nálunk magyar nyelven is elérhető! Több információkért böngészd tovább az OFFICE42 oldalát, látogass el a BITRIX24.hu-ra vagy jelentkezz havonta megrendezésre kerülő bemutatónkra!

Recent Posts / View All Posts

webinar word - white chalk handwriting on old slate blackboard on a screen of a digital tablet computer with a coffee cup and stylus pen

Ismerje meg rendszerünk új funkcióit! – Bitrix24 webinar

| Egyéb | No Comments

  Ismerje meg elsőként Bitrix24 új CRM és feladatok rendszerét és a többi, ez évre tervezett újításait!

Az idő pénz – gazdálkodjon vele a lehető legjobban!

| BITRIX24, Enterprise Social Collaboration, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Hatékonyabb időkezelés? Átlátható projektek? Könnyen kiosztható és kezelhető feladatok? Önnek mi a legfontosabb egy jó vállalati rendszerben? Bemutatjuk a Bitrix24 projektkezelési felületét, amire méltán vagyunk büszkék. Ugyanis jelenleg ez a…

Bitrix24 - Meeting

Bitrix24 – 4 ok, amiért a meetinget jobb a Bitrixre bíznod

| BITRIX24, Cloud computing, CRM, Enterprise Social Collaboration, ERP, internet, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Mi jut az eszedbe a meetingekről? Sokan az idegőrlő unalom szinonimájaként gondolnak az órákig elhúzódó, sokszor dermesztően kevés eredményt hozó vállalati tárgyalásokra. Egy social collaboration rendszer, a Bitrix24 új megvilágításba…

Bitrix24 - Leader

Bitrix24 – A jó vezető a bizalomépítés mestere

| BITRIX24, Munka, Projektmenedzsment, Vállalatirányítás | No Comments

Mitől lesz igazán produktív és kreatív a csapatod? Mivel kovácsolhatsz összetartó közösséget a különböző mentalitású emberekből? A válasz a bizalom, a csapatépítés cementje és habarcsa, ami pozitívan hat a munkafolyamatokra…

Minden vélemény számít!