bitrix24 office42 intranet crm

Ugye milyen bosszantó, amikor hosszú perceken át keresünk egy dokumentumot, és sehol sem találjuk, pedig biztosan tudjuk, hogy létezik, hogy hová tettük, hogy miről szól, vagy akár mi a neve? Nos, erre a problémára is tudunk egy jó megoldást: Bitrix24!

Amikor a szolgáltatásaik alapján összehasonlítunk különféle irodai szoftvereket, a Bitrix24 számos ponton kiemelkedik a mezőnyből – ahogy erről korábban többször is beszámoltunk. De most még egy nagyon jó tulajdonsággal bővült a megoldás, aminek hasznosságát senkinek sem kell magyarázni, aki valaha is keresgélt már szerződések, megrendelések, prezentációk, táblázatok között.

A legnagyobb probléma a dokumentumok tárolásával az egysíkú logikára épülő fa-struktúra. Már akkor eldől, hogy mi szerint fogjuk rendezni a fájlokat, amikor létrehozzuk az első mappát a merevlemezen. Évek vagy ügyfelek alapján szortírozzunk? Netán tematikusan – ajánlatok, szerződések, szállítólevelek? Bárhogy is döntünk, a felépítés később biztosan segítségünkre lesz egy adott szempontú keresésnél – de más szempontok esetén akadályozni fog.

Éppen ezért jött divatba a címkézés, hogy a dokumentumokat nem egy, hanem több tulajdonság alapján is fellelhessük. Ha egy fájlhoz rendelt címkeként szerepel az év, az ügyfél, a dokumentum típusa, máris könnyebben megtaláljuk, amit szeretnénk – az adott mappától függetlenül.

Igen ám, csakhogy címkézni macerás. Ráadásul még ez a módszer sem alkalmas rá, hogy szűrőfeltételt rakjunk bele. Ha például kell minden 2014-es prezentáció, kivéve azokat, amelyek egy adott iparágban tevékenykedő partnereknek készültek, akkor már bajban vagyunk.

Ezt a problémát ismerte fel és oldotta meg a Bitrix24 magyarországi forgalmazója és fejlesztője, az Office42. Friss dokumentumkezelő moduljuk egyszerű, mégis nagyszerű.

Első lépésként megadhatjuk a Bitrix24-nek, hogy számítógépünk mely mappáit szkennelje végig, dokumentumok után kutatva. A szoftver begyűjti és feltölti a fájlokat a felhőbe vagy a céges szerverre – hiszen a Bitrix24 lényege az információ-megosztás és a közös online munka. Ha dokumentumok címkézve voltak, akkor máris kereshetünk köztük a címkék alapján.  Ha csak egy részüknél szerepelt címke, akkor a rendszer megtanulja a címkézési logikánkat, és a többi anyagnál is pótolja őket.

Innentől fogva igazi multidimenzionális dokumentumtár áll rendelkezésünkre, amelyből összetett paraméterek szerinti kérhetünk le fájlokat. Szeretnénk előbányászni minden idén készült táblázatot, kivéve az üzleti terveket? Nem gond. Kell minden dokumentum, amelyben szerepel a „szállítás” szó, de ne legyen köztük prezentáció? Semmi probléma. A szöveges kereső ugyanis nem csak a fájlok nevében, hanem a dokumentumok tartalmában is keres. Ráadásul nem csak pozitív, hanem negatív kulcsszavakat is megadhatunk a leválogatásnál.

Ilyen szolgáltatásokat nyújtó dokumentumtár nincs a konkurens, online céges együttműködést nyújtó megoldásokban, de még egy-két nagyobb vállaltra szabott szoftverben sem az alapkiszerelés része. Mindeközben azt sem szabad elfelejteni, hogy a Bitrix24 csupán egy egyszerű regisztráció ellenében, 12 főig teljesen ingyenesen használható, korlátlan ideig.

Recent Posts / View All Posts

webinar word - white chalk handwriting on old slate blackboard on a screen of a digital tablet computer with a coffee cup and stylus pen

Ismerje meg rendszerünk új funkcióit! – Bitrix24 webinar

| Egyéb | No Comments

  Ismerje meg elsőként Bitrix24 új CRM és feladatok rendszerét és a többi, ez évre tervezett újításait!

Az idő pénz – gazdálkodjon vele a lehető legjobban!

| BITRIX24, Enterprise Social Collaboration, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Hatékonyabb időkezelés? Átlátható projektek? Könnyen kiosztható és kezelhető feladatok? Önnek mi a legfontosabb egy jó vállalati rendszerben? Bemutatjuk a Bitrix24 projektkezelési felületét, amire méltán vagyunk büszkék. Ugyanis jelenleg ez a…

Bitrix24 - Meeting

Bitrix24 – 4 ok, amiért a meetinget jobb a Bitrixre bíznod

| BITRIX24, Cloud computing, CRM, Enterprise Social Collaboration, ERP, internet, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Mi jut az eszedbe a meetingekről? Sokan az idegőrlő unalom szinonimájaként gondolnak az órákig elhúzódó, sokszor dermesztően kevés eredményt hozó vállalati tárgyalásokra. Egy social collaboration rendszer, a Bitrix24 új megvilágításba…

Bitrix24 - Leader

Bitrix24 – A jó vezető a bizalomépítés mestere

| BITRIX24, Munka, Projektmenedzsment, Vállalatirányítás | No Comments

Mitől lesz igazán produktív és kreatív a csapatod? Mivel kovácsolhatsz összetartó közösséget a különböző mentalitású emberekből? A válasz a bizalom, a csapatépítés cementje és habarcsa, ami pozitívan hat a munkafolyamatokra…

Minden vélemény számít!