Funkciók

Projektek

Közös munka közösségi környezetben a BITRIX24 segítségével

Projektkezelés és feladatok

A BITRIX24 olyan vállalati funkciókkal bír, melyek segítenek növelni a hatékonyságot mind az egyéni, mind a csoportos munka során. Dolgozóid összeírhatják saját feladataikat, te is kioszthatsz nekik teendőket, a megkapott feladatokat pedig saját belátásuk szerint akár átadhatják kollégáiknak. Minden egyes projektnek lehet saját munkacsoportja, ahol csak az azzal kapcsolatos fájlok, feladatok, hozzászólások kerülnek megosztásra és csak az oda meghívott személyek léphetnek be. Figyelemmel követhető, hogy ki mennyi időt töltött az egyes feladatok végrehajtásával és ez megfigyelhető az adott munkacsoporthoz tartozó naptárban is. Emellett az Extranetben is létrehozhatsz projekteket, ahol az ügyfelek vagy a külsős partnerek aktívan részt vehetnek azok végrehajtásában és figyelemmel követhetik azok állapotát.

Gantt-diagram

A feladatokat és alfeladatokat megtekintheted egy Gantt-diagramban, melyből kiderül azok jelenlegi állapota, a végrehajtásukért felelős személyek kiléte és a feladatok egymáshoz képesti időrendi sorrendje. Ez egy pillantásra teljes képet ad az egyes projektek pillanatnyi állásáról, sőt, akár a lehetséges késésekről és azok okairól is. A kiadott feladatok bármikor módosíthatóak, akár a Gantt-diagramból is, legyen szó akár a határidő meghosszabbításáról, új alfeladat létrehozásáról vagy bármilyen más változtatásról. Minderről a végrehajtásra kijelölt dolgozók azonnali értesítést kapnak.

Munkaidő kezelés a feladatoknál

Az munkaidő kezelés funkció segítségével több feladatot fejezhetsz be időben és megláthatod, hogy melyek azok a feladatok, melyek túlnyúlhatnak a kiszabott határidőn, ha nem kezdesz el sürgősen foglalkozni velük. A vezetők és felügyelők beállíthatják, hogy melyik munkafolyamatra mennyi időt szánnak, majd ezt összehasonlíthatják azzal, hogy a valóságban mennyi ideig tartott a végrehajtásuk. A hónap végén minden részlegről és minden dolgozóról kérhető egy jelentés, melyben benne van, hogy ki mennyi időt töltött a feladatok végrehajtásával.

Feladatok nyomon követése

A BITRIX24-ben lehetőséged van nyomon követni minden egyes feladatot, így nem kell attól tartanod, hogy megfeledkezel egy különösen nagy figyelmet kívánó feladatról. A rendszer jelzi, ha neked vagy kollégádnak olyan feladatai vannak, melyeknek valami hiányosságuk, hibájuk van, például ha lejárt a határidejük, a megbízott felügyelő nem hagyta jóvá vagy a feladatot kiadó személy elfelejtett határidőt beállítani. Ez az eszköz jelentősen megkönnyíti a vezetők munkáját, hiszen jól átlátható rendszerbe rendezi a teendőket, azok állapotát és az értük felelős részlegeket, munkacsoportokat, dolgozókat.

Teendőlisták

Írj össze egy listát azokból a lépésekből, melyek az adott feladat végrehajtásához szükségesek. Ez különösen akkor kényelmes és jó megoldás, ha egy összetett, több résztvevős feladat vár elvégzésre.

A végrehajtásra kijelölt dolgozók kipiálhatják azokat a pontokat, melyekkel már elkészültek vagy újabbakat adhatnak hozzá. Elég egy gyors pillantás, hogy még pontosabb képet kapj arról, hol is tartanak az egyes munkafolyamatok.

Projektek

Létrehozhatsz különböző munkacsoportokat, projekteket, melyekhez hozzáadhatsz dolgozókat. Természetesen ezeken a projektoldalakon belül is működnek a BITRIX24 közösségi és munkaszervező eszközei, melyek megkönnyítik a közös munkát és eredményesebbé teszik a kommunikációt. A projektek olyanok, mint egy miniatűr intranet a nagy rendszeren belül, melyekben nemcsak fontos dokumentumok és adatok vannak, de remek helyet biztosítanak az adott projekttel, részleggel kapcsolatos megbeszéléseknek, feladatkiosztásnak, teljesítményfigyelésnek és tervezésnek.

Feladatokkal kapcsolatos jelentések

A feladatokkal kapcsolatos jelentések (Task Reports) segítségével könnyedén megtudhatod, hogy beosztottjaid mennyi időt töltenek egy-egy feladat vagy projekt befejezésével. Ennek a kényelmes eszköznek a használatával azt is láthatod, hogy hány feladat vár még elvégzésre, melyek azok, amik már készen vannak és amiken jelenleg is dolgoznak. Az alapbeállításoknak megfelelően jelentést lehet kérni hetente, havonta vagy évente, de akár kedved szerint beállíthatsz tetszőleges dátumokat is.

A hatékonysági jelentés (Efficiency Report) segít megmutatni, hogy mennyire végeztek hatékony munkát az egyes projektek résztvevői. A vállalati vezetők számára szintén nagy segítséget nyújt annak megítélésében, hogy mennyire hatékonyak az egyes részlegek vagy éppen a vállalat maga. Minden jelentés könnyedén lementhető Excel-fájlként.

Jelentéskészítő

A jelentéskészítő (Report Builder) segítségével egyéni jelentéseket hozhatsz létre, megadhatod, hogy mi szerint összesítse a rendszer, hogyan szűrje az adatokat és milyen módon és formában jelenjenek meg a az eredmények a végső jelentésben. A sokoldalú jelentéskészítő segítségével könnyedén összegyűjtheted a szükséges adatokat és felmérheted a hatékonyságot, az eredményességet és a munkavégzésre áldozott időt.

Extranet

Az Extranet egy biztonságos, elkülönített helyet biztosít, ahol a munkacsoportok megoszthatók olyan külsős személyekkel, mint az ügyfelek, partnerek és szolgáltatók. A BITRIX24 minden funkciója elérhető az Extraneten belül, de a külsős felhasználók csak abban a munkacsoportban fognak tudni tevékenykedni, melyhez hozzá vannak adva és csak azokkal a felhasználókkal fognak tudni kapcsolatba lépni, akik szintén benne vannak az adott csoportban.

Tudj meg többet a BITRIX24 funkióiról