entrepreneur-696959_1920

Egy modern, social collaboration alapon működő intranetről elsőre az fog eszünkbe jutni, hogy segíti a kommunikációt, az együttműködést és növeli a hatékonyságot. Pedig a HR-esek életét is sokkal könnyebbé teszi.

Már több posztot is írtunk arról, milyen előnyökkel jár, ha munkatársaink egy közösségi hálóra emlékeztető, online intranetbe belépve végzik a munkájukat, mint a Bitrix24. Ilyen például az információk megosztása, a munkafolyamatok automatizálása, a hatékonyabb értékesítés, az ügyfelek jobb kiszolgálása, és még hosszan sorolhatnánk. Elsőre nem nyilvánvaló, de egy ilyen rendszer beépített funkciói annak is hasznosak lehetnek, aki a munkatársak adminisztrációjáért felel, legyen egy kis cég irodavezetője vagy egy nagyvállalat HR-ese.

Átlátható cégstruktúra

A Bitrix24-nek megadhatjuk a vállalat felépítését, akár fa- akár mátrix struktúráról van szó. Ez a hierarchia egyrészt lehetővé teszi, hogy csoportokat, jogosultságokat, munkafolyamatokat rendeljünk hozzá. Másrészt egy jól áttekinthető ábrát kapunk, ami segíthet eligazodni a munkatársaknak, leginkább pedig az új belépőknek.

Kereshető “ki kicsoda”

A munkavégzéshez minden dolgozót regisztrálni kell a rendszerben, ami egyúttal azt is jelenti, hogy létrejön a munkatársak kereshető katalógusa. Ez annál inkább hasznos lehet, minél nagyobb a vállalat, mert a kollégák annál kevésbé ismerik egymást személyesen. Így viszont egy gyors keresés után könnyen megtalálhatnak bárkit és felvehetik vele a kapcsolatot.

Minden munkatárs saját profilt kaphat, aminek az adatmezőit testre lehet szabni. Ha valakinek változik a pozíciója, vagy másik osztályra kerül, a profil leköveti a változásokat. Keresni nem csak név, de akár szervezeti egység, szaktudás vagy érdeklődési kör alapján is lehet. És a megtalált személlyel azonnal kapcsolatba lehet lépni kétszemélyes vagy csoportos csevegés, hívás vagy videó hívás révén.

Munkaórák nyilvántartása

Mivel dolgozók a rendszerbe bejelentkezve végzik a munkájukat, rendkívül könnyű kimutatást készíteni a ledolgozott órák számáról – akár személyes, akár csoport, akár cég szinten.

Szabadság, hiányzás

Ha valaki szabadságra vagy üzleti útra menne, a Bitrix24-en keresztül jelezheti igényét, és itt kaphatja meg a jóváhagyást is. A hiányzás, illetve helyettesítés ténye bekerül a megosztott naptárba is.

Bejelentések, hírek

A Bitrix24 arra is alkalmas, hogy egy adott csoportnak, vagy minden munkatársnak szóló bejelentéseket tegyünk rajta keresztül. Ha pedig rendszeresen frissülő céges, vagy szakmai híreket akarunk a kollégák figyelmébe ajánlani, egy RSS behúzásával könnyen megtehetjük.

Képzés, tudásmegosztás

Időről időre szükség lehet rá, hogy továbbképezzük a munkatársakat: olyan új információkat osszunk meg velük, amelyeket meg kell tanulniuk. A Bitrix24 segítségével építhetünk saját wikipédiát, továbbá olyan online oktatóprogramot is igénybe vehetünk, amely nem csak tanítja a kollégákat, de akár teszteli a tudásukat, vagy levizsgáztatja őket.

Egy ötlet sem vész kárba

A Bitrix24 arra is alkalmas, hogy begyűjtsük vele azokat az ötleteket, amelyekkel a munkatársak szerint jobbá lehetne tenni a cég működését. A felvetett javaslatokra a többiek szavazhatnak.

Közösségi elismerés

Hiba lenne azt hinni, hogy egy munkahelyen csak a pénz számít: a dolgozók számára az is fontos, hogy a munkahelyi közösség megbecsült tagjának érezhessék magukat. A Bitrix24 éppen ezért lehetővé teszi, hogy a kollégák kövessék egymás aktivitását, lájkokat, virtuális jelvényeket kapjanak, a megosztott szülinapi dátumok pedig egy kis ünneplésre is jó alkalmat adnak.

Recent Posts / View All Posts

webinar word - white chalk handwriting on old slate blackboard on a screen of a digital tablet computer with a coffee cup and stylus pen

Ismerje meg rendszerünk új funkcióit! – Bitrix24 webinar

| Egyéb | No Comments

  Ismerje meg elsőként Bitrix24 új CRM és feladatok rendszerét és a többi, ez évre tervezett újításait!

Az idő pénz – gazdálkodjon vele a lehető legjobban!

| BITRIX24, Enterprise Social Collaboration, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Hatékonyabb időkezelés? Átlátható projektek? Könnyen kiosztható és kezelhető feladatok? Önnek mi a legfontosabb egy jó vállalati rendszerben? Bemutatjuk a Bitrix24 projektkezelési felületét, amire méltán vagyunk büszkék. Ugyanis jelenleg ez a…

Bitrix24 - Meeting

Bitrix24 – 4 ok, amiért a meetinget jobb a Bitrixre bíznod

| BITRIX24, Cloud computing, CRM, Enterprise Social Collaboration, ERP, internet, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Mi jut az eszedbe a meetingekről? Sokan az idegőrlő unalom szinonimájaként gondolnak az órákig elhúzódó, sokszor dermesztően kevés eredményt hozó vállalati tárgyalásokra. Egy social collaboration rendszer, a Bitrix24 új megvilágításba…

Bitrix24 - Leader

Bitrix24 – A jó vezető a bizalomépítés mestere

| BITRIX24, Munka, Projektmenedzsment, Vállalatirányítás | No Comments

Mitől lesz igazán produktív és kreatív a csapatod? Mivel kovácsolhatsz összetartó közösséget a különböző mentalitású emberekből? A válasz a bizalom, a csapatépítés cementje és habarcsa, ami pozitívan hat a munkafolyamatokra…

Minden vélemény számít!