Bitrix24 – Takarékossági tippek kisvállalatoknak

Bitrix24 megtakarítás

A kisvállalatok számára különösen fontos, hogy minél több pénzt spóroljanak meg, ezzel csökkentve az állandó pénzügyi stresszt. A következőkben a spórolás 8 egyszerű módját mutatjuk be, melyekben a Bitrix24 is segítségedre lehet.

Tudd, hová kerül a pénzed

A spórolás egyik alapfeltétele, hogy pontosan tudd, mire költöd a pénzedet. Ha eddig nem vizsgáltad át tüzetesen a pénzügyi kimutatásokat, akkor itt az ideje, hogy elmerülj bennük. Készíts egy listát a kiadásaidról és rendszerezd azokat fontosságuk és mértékük szerint. Az alacsony prioritású nagy kiadások azok, amelyeknek a kiküszöbölésén, csökkentésén rögtön el kell kezdened gondolkodni.

Tájékozódj új lehetőségek után kutatva

Bitrix24 lehetőségekBizonyára te is kötöttél biztosítást, előfizettél internetre vagy egyéb szolgáltatásokra, amelyek az adott pillanatban a legjobb ajánlatnak tűntek. A dolgok azonban idővel változnak, új lehetőségek nyílnak. Nézd végig a nagyobb kiadásaid listáját és próbálj meg új, kevésbé költséges megoldásokat keresni helyettük. Nem kell minden idődet ezzel töltened, elég, ha hetente csak egy-két drága szolgáltatás helyett próbálsz meg jobbat találni, így már néhány hónap alatt jelentősen csökkentheted a kiadásaidat. Még ha nem is tudsz minden egyes új szerződéssel vagyonokat spórolni, összességükben komoly megkönnyebbülést jelenthetnek cégednek.

Képezz ki egy belső munkatársat a drága külsős munkákra

Ha sokat fizetsz egy külsős cégnek valamilyen munka elvégzéséért, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne abból a pénzből kiképezni egy belsős munkatársat az adott feladatokra. Elképzelhető, hogy a tréning nem lesz olcsó, de hosszú távon sokat spórolhatsz így.

Kérj jobb feltételeket

Elképzelhető, hogy hosszú távú üzleti partnereid készen állnak nagyobb százalékot fizetni neked, esetleg olcsóbban kínálni a szolgáltatásaikat, de ezt soha nem tudod meg, ha nem kérdezed meg őket. Próbálj meg mindig az adott cég legbefolyásosabb emberével beszélni és ne félj újbóli egyeztetést kérni, ha elsőre negatív választ kapsz. A kitartás meghozza az eredményét.

Csökkentsd a visszatérő szolgáltatások rendszerességét

Gondold végig, hogy milyen rendszeresen visszatérő szolgáltatásokat rendeltél meg céged számára és próbáld csökkenteni azok gyakoriságát. Például, a heti nagytakarítás helyett nem lenne elég kéthavonta kitakaríttatni az irodát? A havi üzleti coaching helyett nem lenne elég negyedévente tréninget tartani?

Használj egyetlen vállalati rendszert

bitrix24_logo

Külön rendszert használsz dokumentumkezelésre, külön CRM-rendszered van és minden más irodai szolgáltatásért külön fizetsz? Mindezt egyetlen közösségi vállalati intranettel kiválthatod, ezzel komoly összegeket spórolva. A Bitrix24 minden olyan funkciót tartalmaz egyben, amelyre egy modern vállalatnak szüksége lehet, ráadásul a cloud változat akár ingyen is használható.

Vásárolj nagytételben

Érdemes egyszerre, nagyobb tételben megvásárolni az irodai eszközöket, mivel sok vállalat komoly kedvezményeket ad ilyen esetben. Ez elsőre nagyobb kiadás lehet, mint amit az eddigi vásárlások során megszoktál, de hosszú távon ez egy jóval költségkímélőbb megoldás, mint ha mindent egyesével vennél meg.

Barterezz

Ha bizonyos termékeket, szolgáltatásokat más kisvállalkozásoktól veszel, akkor érdemes barterezésben gondolkozni, amennyiben ez lehetséges. Ilyenkor nem kell pénzt kiadnod, egyszerűen a megvásárolni kívánt szolgáltatásokért cserébe a te céged is elvégez valamilyen szolgáltatást, amire a partnernek szüksége van.

A spórolás csakúgy, mint minden más az éberségen múlik. Ha rendszeresen átnézed a költségkimutatásokat és megpróbálod megtalálni a lehető legjobb ajánlatokat, komoly összegeket spórolhatsz meg céged számára.

Bitrix24_logoA Bitrix24 egy közösségi vállalati intranet, melynek felhő alapú (cloud) verziója akár ingyenesen is használható. A rendszer helyi telepítésű (self-hosted) változata nálunk magyar nyelven is elérhető! Több információkért böngészd tovább az OFFICE42 oldalát, látogass el a BITRIX24.hu-ra vagy jelentkezz havonta megrendezésre kerülő bemutatónkra!

Forrás: Bitrix24.com

Recent Posts / View All Posts

webinar word - white chalk handwriting on old slate blackboard on a screen of a digital tablet computer with a coffee cup and stylus pen

Ismerje meg rendszerünk új funkcióit! – Bitrix24 webinar

| Egyéb | No Comments

  Ismerje meg elsőként Bitrix24 új CRM és feladatok rendszerét és a többi, ez évre tervezett újításait!

Az idő pénz – gazdálkodjon vele a lehető legjobban!

| BITRIX24, Enterprise Social Collaboration, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Hatékonyabb időkezelés? Átlátható projektek? Könnyen kiosztható és kezelhető feladatok? Önnek mi a legfontosabb egy jó vállalati rendszerben? Bemutatjuk a Bitrix24 projektkezelési felületét, amire méltán vagyunk büszkék. Ugyanis jelenleg ez a…

Bitrix24 - Meeting

Bitrix24 – 4 ok, amiért a meetinget jobb a Bitrixre bíznod

| BITRIX24, Cloud computing, CRM, Enterprise Social Collaboration, ERP, internet, intranet, Munka, Projektmenedzsment, Social Enterprise, Vállalatirányítás | No Comments

Mi jut az eszedbe a meetingekről? Sokan az idegőrlő unalom szinonimájaként gondolnak az órákig elhúzódó, sokszor dermesztően kevés eredményt hozó vállalati tárgyalásokra. Egy social collaboration rendszer, a Bitrix24 új megvilágításba…

Bitrix24 - Leader

Bitrix24 – A jó vezető a bizalomépítés mestere

| BITRIX24, Munka, Projektmenedzsment, Vállalatirányítás | No Comments

Mitől lesz igazán produktív és kreatív a csapatod? Mivel kovácsolhatsz összetartó közösséget a különböző mentalitású emberekből? A válasz a bizalom, a csapatépítés cementje és habarcsa, ami pozitívan hat a munkafolyamatokra…

Minden vélemény számít!