Időkezelés és teljesítményfigyelés az Office42-ben

Az Office42-nek saját időkezelő rendszere van, melynek segítségével dolgozóid jelezhetik, hogy mikor kezdték meg a munkaidőt, mikor fejezték be és mikor tartottak szöveget, így könnyedén figyelemmel követhető, hogy ki mennyi időt töltött munkával. Ennek a rendszernek segítségével megszabhatod a kötelező minimum munkaidőt vagy a munkakezdési időt (pl.: legkésőbb reggeli 9:00-ig mindenkinek be kell jelentkeznie) és egyszerűen be is tartathatod azt. Csak rajtad múlik, hogy szigorú vagy rugalmas munkaidőt állítasz be. Ugyanezen eszköz segítségével dolgozóid készíthetnek napi terveket, küldhetnek jelentéseket és létrehozhatnak irodán kívüli eseményeket, például találkozók ügyfelekkel, stb. Az időkezelő az IP-címet is figyeli, így azt is könnyű megállapítani, hogy dolgozóid mikor dolgoztak az irodában és mikor máshonnan.

Bejelentkezés és napi terv

A munkaidő figyelemmel követése

Az Office42 rugalmas időkezelési lehetőségeket kínál a cégvezetők számára. Vezetőként figyelemmel követheted minden munkacsoport, osztály vagy egyéni dolgozó munkaidejét. Figyelmeztetések kiküldésére is lehetőséged van, ha valaki nem teljesítette a napi minimum munkaidőt vagy túl későn kezdte meg a munkát, esetleg túl hamar jelentkezett ki.

Egyéni dolgozóktól, csapatoktól és akár egyszerre az egész cégtől is kérhetsz munkával kapcsolatos jelentéseket, igényeid szerint napi, heti vagy havi rendszerességgel. Az Office42 figyelmezteti a dolgozókat, ha elérkezik a jelentés elküldésének ideje, így azok szerkeszthetik azt vagy megjegyzést fűzhetnek hozzá, mielőtt elküldenék neked. Ugyanilyen formában a következő jelentésig kitűzött célokat, elvégzendő feladatokat is elküldhetik. A beérkező jelentéseket átnézés után lehetőséged van értékelni, ha szükséges, kommentálhatod is őket. Vezetőként minden dolgozó, osztály vagy munkacsoport jelentéseit, azok értékeléseit és hatékonysági kimutatásait bármikor megtekintheted.

Jelentések küldése és fogadása

Hatékonysági jelentés

A hatékonysági kimutatásoknak köszönhetően könnyedén felmérheted dolgozóid vagy akár egész céged hatékonyságát és termelékenységét. A hatékonysági hányados az időben elkészült és a határidőn túlnyúló feladatok arányából, valamint ezen feladatok értékeléséből tevődik össze. Egy ilyen jelentés általában tartalmazza a munka mennyiségét (hány feladat esett az adott időszakra és ebből mennyi készült el), az elkészült és a határidőn túlnyúló feladatok arányát és azt, hogy az elkészült feladatok hány százaléka kapott pozitív értékelést.

Tudd meg, hogyan használhatod az Office42-t HR-információs központként