Mi az a CMMI?

A következő menüpontok megmagyarázzák, mi is az a CMMI és milyen előnyökkel szolgálhat a vállalatodnak. Ha érdekel, hogy mi kell a projekt pontos időben való kivitelezéséhez, kérlek, olvass tovább.

Feltételezheted, hogy a CMMI a NASA, Boeing, vagy más óriásvállalatoknak való – de ez távol áll az igazságtól!

Attól függően, hogyan implementálod a CMMI második vagy harmadik szintjét, a befektetések megtérülése akár már 10 embernél is kezdődhet… Továbbá, a CMMI semmilyen módon nem gátolja az olyan agilis folyamatokat, mint az XP vagy a Scrum; a CMMI mindössze annyit tesz, hogy rámutat az XP vagy a Scrum hiányosságaira, melyek a hibák kijavítása után száz százalékosan érettek lesznek a CMMI harmadik szintjéhez, ami továbbá a harmadik szinthez kapcsolódó idő/költség megtérülésekhez vezethet.

Konzervatív becslések szerint a CMMI harmadik szintjével kompatibilis szoftverfejlesztési folyamatok alkalmazása akár négy-húszszoros megtérülést is eredményezhet, a választott implementációs módszertől függően. A jelenlegi érettségi szinttől függően, akár 30 százalékkal is gyarapodhat a kapott érték, ugyanakkora erőfeszítések mellett.