Szabadságok és hiányzások figyelemmel követése az Office42-ben

Az Office42 egy remek és hatékony eszközt kínál arra, hogy figyelemmel kövesd, mikor melyik dolgozód nincs bent az irodában vagy mikorra terveznek szabadságot. A legtöbb hiányzáskezelő eszköz csak előre definiált űrlapokat tartalmaz, de közösségi intranetünk segítségével bármilyen egyedi hiányzási kérelmi árlap létrehozható, gondolva a legkülönfélébb esetekre (pl.: alkotói tevékenység, szülői kötelezettségek, betegség, bírósági megjelenés, továbbképzés, fizetés nélküli szabadság, stb.). A telepítés után két alapértelmezett űrlap, a hiányzási kérelmekre és az üzleti utakra vonatkozó azonnal használhatóvá válik mindenki számára.

Üzleti úttal kapcsolatos kérelem

Üzleti folyamattervező

A hiányzási kérelem egy szekvenciális folyamat, mely során a dolgozók szabadságra vonatkozó kérelmei kerülnek elbírálásra. A folyamat csak akkor zárul le sikeresen, ha a benne lévő összes feltétel teljesül, azaz minden felettes beleegyezett a távolmaradásba. Üzleti utak szintén kérelmezhetőek és megtervezhetőek ennek az eszköznek a segítségével. Az üzleti út elfogadása után könnyedén elvégezhetőek és nyomon követhetőek az olyan HR-feladatok, mint az anyagiak megtervezése, a hotelszoba-foglalás és repülőjegy-vásárlás. Visszatérés után, ha szükséges, az adott dolgozó visszatérése után hozzáadhatja a további költségeket, számlákat, stb.

Ezzel a rugalmas eszközzel a legkülönbözőbb fajta, egyedi távozás, hiányzási kérelmek is létrehozhatóak, így kiválóan alkalmazható oktatási intézményekben, nonprofit szervezetekben, vallási szervezetekben és bárhol máshol. A szekvenciális folyamattervező egyszerű, átlátható és könnyen kezelhető felületet kínál, melynek használata semmiféle különleges tudást nem igényel.

Természetesen a szabadságokkal és hiányzásokkal kapcsolatos összes információ mentésre és tárolásra kerül. Ezek az adatok és a múltbeli vagy jövőbeli távolmaradások dátumai megtekinthetőek az Hiányzási lista (Absence Chart) menüpont alatt, egy informatív naptár formájában. A különböző szűrési lehetőségeknek köszönhetően lehetőséged van arra, hogy nyomon kövesd a hiányzásodat egész cégeden belül, de megtekinthetsz csak egy bizonyos osztályt vagy munkacsoportot is vagy akár egy adott dolgozót. Egyetlen pillantással megállapíthatod, hogy ki van üzleti úton, ki tölti épp a szabadságát, ki beteg, stb. A dolgozók egyéni naptáraiban feltüntetett irodán kívüli tevékenységek (pl.: üzleti ebéd) könnyedén átvihetőek a hiányzási ívre.

Tudd meg, hogyan használhatod az Office42-t HR-információs központként